1/15

Beukenhof Crematorium & Auditorium

Schiedam, The Netherlands

 Comprising an undulating, seamed copper roof and double-curved enclosure, Asymptote’s design for the Beukenhof Auditorium and Crematorium in Schiedam, The Netherlands exploits the country’s rich tradition of brick architecture through a thoroughly contemporary formal expression. The building’s interior spaces are imbued with a subtly transforming quality of light that works in concert with the shifting architectural form. On the exterior, the architecture is another landscape element that bridges over the adjacent canal.



 

Date: 2004

 

Size: 4,150 sq.m

 

Location: Schiedam, The Netherlands

 

Architect: Asymptote Architecture

Principals: Hani Rashid + Lise Anne Couture

 

Project lead:

Design architect: 

Project team: 

 

Client: Beukendatihof Founon

Local architect: 

Structural engineer: 

Environmental design: